Carlos Villa-Baars (drums), Micha Sprenger (gitaar/zang), Lorena Visintainer (zang/gitaar), Charlene Wesseling (keys/zang), Jeroen Meijer (basgitaar) 

Lorena + The Tide is een vrolijke Zaanse indie pop/rock band geformeerd rond singer-songwriter Lorena Visintainer. De bandleden hebben achtergronden in bands uit verschillende genres; van folk, country en pop, tot blues, funk, rock en metal. Een bijzondere samenwerking, die erg goed blijkt te werken. Inspiratie halen ze overal vandaan: uit een goed boek, een belangrijke levensles en vaak de oceaan.

In februari 2021 bracht de band haar eerste single “Warrior” uit tijdens een livestream bij De Flux. Een pittige start; het nummer adresseert de gezondheidsproblemen die Lorena in die tijd had en het gevecht om deze te overwinnen. Toen haar vooruitzichten verbeterden in de zomer wilde de band geen tijd verspillen en dook ze gelijk de studio in om haar debuutalbum “Open Sea” op te nemen.

Op het album “Open Sea” staan acht nummers, allemaal geschreven door Lorena. Naast de pop-achtige rock liedjes zoals de titeltrack en “Where We Belong”, zul je ook hier en daar een banjo en driestemmige vocalen horen op door country beïnvloede nummers als “Around Here”. We hopen je te verrassen met magische slide-guitar, funky baslijnen en prachtige verhalen.

De band is 100% indie, we doen echt alles zelf--en met veel plezier, moeten we erbij zeggen! 

© Lorena + the Tide

Lorena
Burgemeester Albertiplein 17
1561WH Krommenie
Noord-Holland, The Netherlands
[email protected]
+31 (0)6 50555594
KvK: 70920354
BTW: NL002360845B27